Benjamin Bardinet.

Benjamin Bardinet bekymrer seg over at viktige sider ved magien til kunst i det offentlige rommet blir borte når alle har kartlagt terrenget på forhånd. Bardinets bidrag til biennalen er derfor et kart som gjør at vi skal kunne gå oss bort, et kart med sitater, fakta og rykter relatert til de utstilte verkene; et kart som åpner nye veier, omveier eller blindveier.

Biografi

Mens BENJAMIN BARDINET (f. 1977, Frankrike) jobbet som utstillingsguide på CAPC-museet i Bordeaux i 2001, forlot han sin opprinnelige ambisjon om å bli foreleser og akademiker. To år senere ble han sjef for formidlingsavdelingen på Palais de Tokyo i Paris. Her bidro han til å formulere kunstinstitusjonens «laboratorie»- tilnærming gjennom ulike former for samarbeid med skoler, universiteter og lærlinger, og inviterte til refleksjoner rundt hva som står på spill i formidlingen av samtidskunst. Etter et opphold på Jeu de Paume i Paris fra 2013 til 2017, har han nå base i Grenoble. Der underviser han i et masterprogram i urban design på den grafiske designskolen. I tillegg skriver han utstillingskronikker for det ukentlige kulturmagasinet Le Petit Bulletin.

Benjamin Bardinet. Et kart for å gå seg bort. Foto: Asle Olsen

Essay

Marius Wulfsberg (f. 1966) er forskningsbibliotekar ved Nasjonalbiblioteket og litteraturkritiker i Dagbladet.
For tiden ferdigstiller han en kommentert utgave av Camilla Colletts brev fra perioden 1852-63,
som utkommer i løpet av høsten.

I sitt essay om Benjamin Bardinets Et kart for å gå seg bort, skriver han blant annet om vandringens plass i vestlig kulturhistorie.

Les teksten her:
Å BRETTE UT ET KART

osloBIENNALENFØRSTE UTGAVE