En annen grammatikk for Oslo – verksted i tegning og stensiltrykk (2019)
Informasjon
Hvem bestemmer hvilke fortellinger som blir tatt vare på for ettertida? Biblioteket nær deg er fullt av bøker med fortellinger, men kanskje med få som handler om et liv som ligner ditt eget.
Kreativt verksted Myntgata 2, 2019.
Hva: Kunstverksted i tegning og stensiltrykk
Hvor: osloBIENNALEN Myntgata 2, bygg 29a, Oslo
Når: 5 oktober og 12 oktober, kl. 11 - 14. 2019
15 oktober og 21 oktober, kl. 14:30-17:30. 2019
Registrer deg her (eventet er avsluttet):
itzel.esquivel@oslobiennalen.no
NB: Vær tidlig ute, ettersom antall deltagere per verksted er begrenset. Verkstedet er gratis.
I sitt ettårige prosjekt for osloBIENNALEN samler Mônica Nador og Bruno Oliveira inn fortellinger. De kaller prosjektet for En annen grammatikk for Oslo.
Vil du være med å fortelle din egen historie ved hjelp av bilder?
Du kan fortelle en historie gjennom en tegning. Tegningen forenkles slik at du kan lage en stensil av den og du får trykke tegningen på en Totebag. Historien din, i form av tegningen og stensilen samles inn og blir til slutt satt sammen til et mønster, et kollektivt lappeteppe, og en større installasjon i Myntgatakvartalet, sommeren 2020.
Kunstverkstedet krever ikke forkunnskaper og er tilrettelagt voksne, men åpent for alle.
Kreativt verksted Deichman, 2019
Hva: Kunstverksted i tegning og stensiltrykk
Hvor: Deichman Holmlia
Når: 19., 26. september, 3., 10., 17., 24. og 31.oktober 2019, kl. 15 - 18 alle dager unntatt 10. oktober som er kl 16 -19.
I sitt ettårige prosjekt for osloBIENNALEN samler Mônica Nador og Bruno Oliveira inn fortellinger som dine. De kaller prosjektet for En annen grammatikk for Oslo. Det er ikke grammatikk i betydningen verbbøyning eller kommaregler de tenker på, men språket i seg selv. Gjennom en serie workshops på Deichmanfilialene Holmlia, Bjerke og Grünerløkka vil Nador og Oliveira gi Oslo-boere muligheten til å formidle sine fortellinger på hver sin måte gjennom papir- og tekstiltrykk.
Kunstnerne vil forme dette til bøker og lappetepper med tekst og motiver. Til slutt vil alle fortellingene forme en stor installasjon utenfor osloBIENNALENs hovedkvarter i Myntgata 2. Som et eget, fargerikt, nytt bibliotek over Oslo-fortellinger, der kanskje også din fortelling er med? På hvilket språk vil du forme din fortelling?
Deichman er Oslos offentlige bibliotek. Hovedbiblioteket befinner seg på Hammersborg, i sentrum av Oslo. I tillegg finnes det 22 filialer spredt over hele byen, fra Røa i vest og Holmlia i sør til Tøyen, Stovner og Nydalen i nord og øst. Bibliotekets filialer speiler befolkningen i byen og har ulike satsingsområder basert på bibliotekets plassering og brukernes behov. En av avdelingene befinner seg for eksempel på Rikshospitalet vest i Oslo, mens en annen befinner seg innenfor murene ved Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt på Kalbakken i Groruddalen. Andre avdelinger har satsinger som leksehjelp og språkkafé, eller de kan tilby verktøyutleie, datahjelp til foredrag, teaterlesninger, strikkeklubb, litteraturopplesninger, boklanseringer og mye annet. Mange av filialene har utvidede åpningstider for registrerte brukere både før og etter sine vanlige åpningstider.
Kunstverkstedet krever ikke forkunnskaper og er tilrettelagt voksne, men åpent for alle.
NB: Vær tidlig ute, ettersom antall deltagere per verksted er begrenset.
Registrer deg her:
regina.young@deichman.no
itzel.esquivel@oslobiennalen.no